تاثیرات زیست محیطی ماینینگ ارزهای دیجیتال
ماینینگ ارزهای دیجیتال بر اساس الگوریتم اثبات کار تنها یکی از روشهای موجود جهت اعتبارسنجی برای انتشار بیتکوین و آلتکوینهای جدید است. روشهای جایگزینی با مصرف انرژی کمتر نیز وجود دارند.
نکات کلیدی در استخراج ارزهای دیجیتال چیست؟
بسیاری از طرفداران رمز ارزها به آینده بیتکوین خوشبین هستند. ولی مخالفان، مصرف زیاد انرژی برای استخراج ارزهای دیجیتال را نقص بزرگ آن میدانند. ماینینگ رمز ارزها تنها یکی از روشهای موجود جهت اعتبارسنجی تراکنشهای ارزهای رمزنگاری و انتشار کوینهای جدید است. البته این روش برای تولید بیتکوین و دیگر آلتکوینهای جدید به کار میرود.
در ادامه در مورد میزان مصرف انرژی برای ماینینگ ارزهای دیجیتال و اثراتی که برای محیط زیست دارد، صحبت میکنیم. همچنین موارد جایگزین برای ماینینگ رمز ارزها که مصرف انرژی بسیار کمتری دارند معرفی میگردند.
موارد کلیدی که در استخراج رمز ارزها باید به آنها توجه شود، عبارتند از:
جهت انجام محاسبات مربوط به استخراج ارزهای دیجیتال، مثل استخراج بیتکوین و سایر آلتکوینها که از الگوریتم اثبات کار استفاده میکنند، انرژی زیادی بیش از آنچه در برخی کشورها استفاده میشود، نیاز است.
بیشترین میزان استخراج بیتکوین در ایالات متحده انجام میشود که حدود 35 درصد از فعالیتهای ماینینگ را در برمیگیرد.
منابع انرژی تجدیدپذیر مانند تولید برق آبی نزدیک به 39 درصد انرژی مصرف شده در انتشار بیتکوین را شامل میشود. سالانه حدود 30 کیلوتن زباله سختافزاری به عنوان محصول جانبی ماینینگ بیتکوین تولید میگردد. روشهای جدیدی جهت تایید اعتبار تراکنشهای رمز ارزها در حال توسعه و پیادهسازی است که مصرف انرژی مورد نیاز برای تولید ارزهای دیجیتال را کاهش دهد.
چه میزان انرژی در ماینینگ ارزهای دیجیتال مصرف میشود؟
با توجه به شاخص مصرف برق بیتکوین کمبریج، وسیعترین شبکه ماینینگ ارزهای دیجیتال مربوط به بیتکوین است. که مصرف برق هر سال آن ۱۲۲.۸۷ تراوات بر ساعت میباشد. این میزان بیشتر از برق مصرفی هلند، آرژانتین یا امارات متحده عربی است. جهت ماینینگ یک بلاک بیتکوین ممکن است بیش از 2000 کیلووات ساعت برق مصرف شود. این مقدار برق برابر با برق مصرفی یک خانواده متوسط آمریکایی در طول 72.2 روز میباشد.
موسسه Digiconomist تخمین زده که شبکه اتریوم سالانه 99.6 تراوات ساعت برق مصرف میکند. این میزان بیشتر از میزان برق مصرفی فیلیپین یا بلژیک است. برای تولید یک بلاک اتریوم بر مبنای اثبات کار (PoW)، 220 کیلووات ساعت برق نیاز است. که معادل میزان متوسط برق استفاده شده در یک خانواده آمریکایی در 7.44 روز میباشد.
بیش از 15000 ارز دیجیتال مختلف و بیش از 400 صرافی کریپتو در سرتاسر جهان وجود دارد. ولی گزارش کاملی برای محاسبات استفاده از انرژی مصرفی جهت تولید کوینهای جدید موجود نیست. مقدار انرژی مصرفی جهت ماینینگ ارزهای دیجیتال در طول زمان افزایش مییابد، زیرا در آینده پذیرش کریپتوکارنسی توسط کاربران زیاد شده و بازدهی دستگاههای ماینر کاهش مییابد.
استخراج رمز ارزها یک فرآیند رقابتی است. بلاکچینهای کریپتو هر لحظه طولانیتر شده و رقابت برای به دست آوردن پاداشهای رمزنگاری رو به افزایش است و در پی آن قدرت محاسباتی مورد نیاز برای تولید بلاکها افزایش مییابد. افزایش توان محاسباتی منجر به مصرف انرژی بیشتر توسط پردازندههای موجود در شبکههای کریپتو میگردد.
چرا استخراج کریپتو به انرژی نیاز دارد؟
مصرف زیاد انرژی جهت ماینینگ ارزهای دیجیتال یک مشکل نیست بلکه یک ویژگی محسوب میشود. برای استخراج طلای فیزیکی هم مثل استخراج بیتکوین یا دیگر ارزهای دیجیتال (PoW)، مقادیر زیادی انرژی صرف میگردد. نیاز به ماینرهای سخت افزاری گران قیمت و برق مصرفی زیاد برای تامین انرژی این ماینرها، موانعی را برای ورود به حوزه ماینینگ ایجاد مینماید. بنابراین مدیریت کل شبکه رمز ارزها برای برخی از ماینرها دشوار است.
طرفداران ارزهای دیجیتال معتقدند که ساختار غیرمتمرکز تولید کوینهای دیجیتال مزایای زیادی نسبت به سیستم متمرکز تولید ارز دارد. زیرا بلاک چینهای تولید ارزهای دیجیتال میتوانند بدون اتکا به واسطههای مورد اعتماد مانند بانک مرکزی کار کنند. ماینرهای رمز ارز به جای اتکا به مرجع متمرکز، از توان محاسباتی بالایی جهت حفظ امنیت شبکه استفاده میکنند.
آیا استخراج ارزهای دیجیتال میتواند انرژی کمتری مصرف کند؟
ماینرهای کریپتو که در مقیاس بزرگ به ماینینگ ارزهای دیجیتال میپردازند، اغلب در مکانهایی قرار دارند که دسترسی به انرژی فراوان، بدون قطعی و ارزان وجود دارد. در تولید برخی کوینهای دیجیتال جدید برای پردازش تراکنشهای آنها نیاز زیادی به مصرف انرژی نیست.
روش اثبات سهام (PoS) جایگزینی جهت تایید اعتبار تراکنشهای ارزهای دیجیتال و تولید کوینهای جدید، برای استخراج رمز ارزها با روش PoW میباشد. در این روش از قدرت محاسباتی زیادی استفاده نمیشود. اعتبارسنجی تراکنشها و راهاندازی شبکه رمزنگاری بر اساس مقدار کریپتوکارنسی میباشد که اعتباردهنده شبکه موافقت کرده تا آنها را برای مبادله و فروش استفاده نکند و به عنوان سپرده حفظ نماید.
روشهای دیگری جهت تایید اعتبار برای تولید ارزهای دیجیتال وجود دارند. از جمله این روشها، اثبات تاریخچه یا proof of history، اثبات زمان سپری شده یا proof of elapsed time، اثبات کوینسوزی یا proof of burn، و اثبات ظرفیت یا proof of capacity هستند که در حال توسعه میباشند. هیچ یک از این روشها متکی به قدرت محاسباتی بالا نیستند، که به عنوان مزیتی نسبت به پروتکلهای انرژی بَر (اثبات کار)، محسوب میشوند.
چگونه می توان در استخراج رمز ارزها مشارکت داشت؟
برای شرکت در ماینینگ ارزهای دیجیتال خرید ماینر قابل اعتماد و پیکربندی آن در استخر استخراج ابری، الزامی است. در رتبه بندی ماینرها در سال 2022، چند مدل واتسماینر در لیست ده ماینر برتر قرار دارد. قبل از خرید ماینر میتوانید از ماشین حسابهای آنلاین که بر روی پلتفرمهای ماینینگ موجود است، برای محاسبه سودآوری استفاده کنید. آنها بر اساس نرخ هش، مصرف انرژی، دمای عملیاتی و الگوریتمهایی که برای استخراج به کار میبرند، رتبه بندی میشوند.
سرمایهگذاری در رمز ارزها و سایر کوینهای عرضه اولیه یا ICOها دارای ریسکهای مخصوص به خود است. این مقاله توصیهای برای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال یا سایر ICOها ندارد. از آنجا که موقعیت هر سرمایهگذار منحصر به فرد است، بهتر است قبل از تصمیمگیری مالی با یک متخصص واجد شرایط مشورت نمایید. کاربران لازم است پیگیر اطلاعات آپدیت شده در زمینه کریپتوکارنسی و روشهای استخراج ارزهای دیجیتال باشند.